زهرا بصیری با اشاره به اینکه در دنیا برای بهبود امر ورزش به سمت کفشهایی با ویژگیهای برتر حرکت شده است، گفت: یکی از این ویژگیهای شکل هندسی زیر کفش است به گونهای که ماده مورد استفاده در زیره کفش مورد بررسی قرار گرفت که در صورت تغییر آن کفشهایی با ویژگیهای برتر حاصل میشود.
وی ادامه داد: زیره کفشی که تولید کردیم نسبت به موارد مشابه 5/7 درصد کاهش وزن دارد و در یک زیره 350 گرمی در حدود 40 گرم وزن کفش را کاهش میدهد.
این دانشجوی دانشگاه مازندران افزود: این میزان کاهش استفاده از ماده موثر به لحاظ اقتصادی نیز در قیمت کفش تاثیر دارد.
وی بیان داشت: در این محصول وزن کفش و سختی آن تغییر نکرد اما خاصیت راحتپذیری به وجود آمد که نسبت به نمونههای مشابه موفقتر بود که به عنوان مثال امروز یک کفش خوب 120 هزار قدم میزند که نمونه تولید شده ما 133 هزار قدم را در دستگاه زد و بعد آن را بیرون آوریم.
بصیری گفت: این خاصیت کفش موجب میشود که میانگین نیروهای عکسالعملی ایجاد شده در بررسیهای صورت گرفته تا چهار درصد نیروی پیشروندگی را بهبود میدهد و عاملی میشود برای بهبود اجرای رکوردها به این معنی که در دوی 100 متر 10 ثانیه رکورد را جابهجا میکند که انقلابی در ا ین زمینه به شمار میرود.
این دانشجوی اهل شیراز خاطرنشان کرد: در بررسی حرکات زاویهای با این کفش، میزان بسیار مهمی از آسیبهای وارد شده به پا نیز کاهش یافت و در مجموع در بررسی 60 متغیر مربوط به کفش ورزشی این نمونه موفقیتآمیزتر از نمونههای موجود بود.